MOPSHOND

Paspoort

Naam: Moppie

Ras: Mopshond

Kleur: Beige, Zwart, Fawnkleurig.

Leeftijd: 10 tot 15 jaar

Vacht: Kort, glad en glanzend.

Groote: tot 35 cm

Gewicht: 8 tot 10 kg

Chip: Gechipt en geregistreerd

Vaccin: Gevaccineerd volgens de wettelijke bepalingen

Ontwormd: Verschillende keren ontwormd.

 

Mopshondjes zijn intelligente honden maar doet vaak of hij niet tot tien kan tellen. Toch zijn er mopshondjes die een gehoorzaamsdiploma bezitten, alhoewel hondensporten niet aan hem besteed zijn. Hun strakke blik lijkt uitdagend, maar dat is schijn ze hebben een speels karakter. Hij is van nature volgzaam omdat hij nergens liever is dan  dicht  bij zijn baas. Ook met een kleine wandeling neemt hij vrede, maar denk er aan dat mopshondjes absoluut niet tegen de warmte kunnen. De mopshond vraagt toch wel enige verzorging en zeker de korte snuit met zijn bekende huidplooien. Ook de grote zwarte bolvormige ogen vragen de nodige verzorging en voorzichtigheid. De fluweelachtige zwarte oren ook wel “knopoor genoemd” vragen om gestreeld te worden en hebben de normale verzorging nodig gelijk elk ander ras.

 

Mopshonden zijn echte kindervrienden en zeer sociaal naar gelijk welk ander huisdier.

Maar let er zeker op dat U de mopshond met een zachte hand opvoed en een blik met uw ogen is vaak al voldoende om hem te straffen.

 

Maar denk goed na voor U overgaat met de aankoop van een mopshond en overweeg op voorhand de voor en nadelen van het het ras.

En als u dan toch beslist tot een aankoop van een Moppie ben je zeker van enkele jaren vol vreugde en vriendschap.

 