Cavalier king Charles

Paspoort

Naam: Charlie

Ras: Cavalier King Charles

Kleur: Tricolor: Zwart en wit met ‘Tan’ aftekening boven de ogen, op de wangen, aan de binnenkant van oren, benen en onder de staart.

Blenheim: Kastanjekleurige aftekening op parelwitte ondergrond.

Ruby: Helemaal dieprood gekleurd.

Black Tan: Ravenzwart met ‘tan’ aftekening boven de ogen, op de wangen, aan de binnenkant van de oren, op de borst en de benen en onder de staart.

Leeftijd: 8-15 jaar

Vacht: Lang, zacht en lichtgolvend.

Groote: 28 - 35 cm

Gewicht: 7-10 kg

Chip: Gechipt en geregistreerd

Vaccin: Gevaccineerd volgens de wettelijke bepalingen.

Ontwormd: Verschillende keren ontwormd.

 

De cavalier is een opgewekt gezelschapshondje, met zijn grote ogen is hij een charmante verschijning. Met hun zachte karakter zijn ze heel makkelijk op te voeden en daardoor ook zeer geschikt voor kinderen.

 

Sommige cavaliertjes hebben menig lesgevers doen versteld staan door hun enorme doorzettingsvermogen en hun prachtige prestaties.

 

Ook voelt de cavalier heel goed de gemoedstoestand aan van de gezinsleden en zal daar ook rekening mee houden in zijn doen en laten. Maar het liefste is hij toch heel graag zo dicht mogelijk bij zijn baas(je). Men noemt hem niet voor niets de eeuwige kwispelaar. De vachtverzorging vraagt toch om enige aandachtspunten, het pluspunt daarvan is dat hij zich heel graag laat verwennen. De lange haren moeten zeer regelmatig gekamd of geborsteld worden dit om enige klitten te voorkomen.

 

In de rui periode verliest de cavalier vele haren, maar dat weegt niet op tegen de ongelofelijke liefde en vriendschap die hij daar voor teruggeeft.

 

Voordat men overgaat tot de aankoop van een cavalier moet men toch rekening houden met bepaalde gezondheidsproblemen die er kunnen zijn. Ze zijn gevoelig voor hartproblemen. Zoals vele kleine rassen ook voor patella luxatie (knieschijf), dus gladde vloeren en plotselinge bewegingen zijn dus af te raden.

 

Als U toch overweegt om een Cavalier King Charles aan te kopen,weet dan dat U verzekerd bent van de oneindige levendigheid en speelsheid van dit prachtig ras.

 

 